Najpierw trzeba było szybciutko upiec biszkopt. U mnie standardowo z http://slodkoscinakazdapore.blogspot.com/2014/10/sprawdzony-przepis-na-biszkopt.html
Po upieczeniu biszkopt smarujemy masą kajmakową.
Następnie przygotowujemy dowolny krem budyniowy (chyba, że lubicie te gotowe z torebki to też mogą być). Kiedy ostygnie 2/3 wykładamy na masę krówkową. Przykrywamy drugim biszkoptem i wykładamy pozostałą część kremu, na który wysypujemy dowolne orzechy, migdały itp. Ja pomieszałam orzechy laskowe z migdałami i orzeszkami ziemnymi.
W rondelku rozpuszczamy czekoladę z odrobiną mleka, a po uzyskaniu gładkiej konsystencji robimy esy floresy na naszych bakaliach.
Później nie zostaje już nic innego jak się delektować. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz