Pogoda za oknem nie rozpieszcza.. To chociaż w kuchni trzeba sobie życie osłodzić:)
Składniki:
herbatniki ( na trzy warstwy blachy)
puszka masy kajmakowej
650 ml śmietany 30%
750g serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
5 batoników LION
2 śmietan fixy
czekolada do posypania
Na blaszkę wykładamy pierwszą warstwę herbatników.
Następnie wykładamy masę kajmakową, a na nią kolejną porcję herbatników.
2-3 batoniki Lion kroimy w drobną kostkę.
150 ml śmietany miksujemy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serki mascarpone. Miksujemy jeszcze chwilę. Wsypujemy pokrojone batoniki ( uwaga - masa jest pyyyyyszna).
Masę wykładamy na herbatniki i przykrywamy ostatnią warstwą.
Pozostałą śmietanę miksujemy z dodatkiem śmietan fixów. Wykładamy na herbatniki, układamy na niej pokrojone w plasterki batony Lion i posypujemy czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz