Słowem wstępu:)

Serdecznie witam wszystkich, którzy tu trafili. Mam nadzieję, że znajdziecie na moim blogu kilka fajnych inspiracji, które podbiją Wasze podniebienia. W większości znajdziecie tutaj przepisy na słodkości, bo na tym punkcie mam bakcyla, chociaż pewnie co jakiś czas pojawią się przepisy na jakieś przystawki, przekąski lub dania kuchni włoskiej lub amerykańskiej.
Serdecznie zapraszam do testowania i komentowania.

niedziela, 11 stycznia 2015

Schab w ziołach prowansalskich

Składniki (na 6 porcji):
6 plastrów schabu
6 łyżeczek majonezu
6 łyżeczek ketchupu
sół, pieprz, czosnek,
majeranek,
zioła prowansalskie
jedna cebula
pół dużej papryki lub jedna mała
ser żółty (około 6 łyżek startego sera)

Schab rozbijamy na plastry, z obu stron doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, czosnek, majeranek i duża ilość ziół prowansalskich. Odstawiamy na co najmniej 15 minut.
Każdy kawałek schabu smarujemy ketchupem, układamy na to cebulę i paprykę pokrojoną w paski. To wszystko przykrywamy majonezem. Całość posypujemy startym żółtym serem.

Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
Gorąco polecam.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz