Składniki:
Biszkopt:
http://slodkoscinakazdapore.blogspot.com/2014/10/sprawdzony-przepis-na-biszkopt.html
Masa jabłkowa:
4 jabłka
4 galaretki agrestowe
Posypka:
100 g wiórek kokosowych
1 łyżka cukru
1 łyżka masła
Dodatkowo:
krem do karpatki
Pieczemy biszkopt. Ja piekę z przepisu z linka powyżej.
Galaretki rozpuszczamy w 1,5 litra wody. Czekamy, aż ostygną. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć wrzucamy do niej starte jabłka.
Krem do karpatki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na dużej szerokiej patelni topimy
masło wsypujemy cukier i kokos, mieszamy do uzyskania jasno złotego
koloru. Czekamy aż ostygnie.
Na biszkopt wykładamy cienką warstwę kremu do karpatki, a następnie wylewamy na to galaretkę z jabłkami. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Kiedy galaretka jest już gotowa wykładamy na nią pozostałą część kremu. Posypujemy wcześniej przygotowanym kokosem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz