2 piersi z kurczaka (lub jedna duża cała)
2 pieczarki
ogórek kiszony
papyka
ser żółty starty na dużych oczkach
sól
pieprz
papryka
ewentualnie inne przyprawy
Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka robić cienko, starając się uformować z nich coś na wzór koła. Następnie posypać solą, pieprzem i papryką w proszku (ja używam pikantnej, ale znam zwolenników słodkiej).
Pieczarki pokroić i podsmażyć na patelni. Paprykę i ogórka- pokroić w kostkę.
Ułożyć na każdej piersi podduszone pieczarki, paprykę i ogórka. Posypać żółtym serem.
Brzegi zagiąć do środka, tworząc sakiewkę. Obwiązać sznurkiem. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Podawać najlepiej z ryżem i surówką.
Czasem robię je w wersji z mozzarellą, pomidorem i bazylią, zamiast farszu z pieczarkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz